perjantai 19. helmikuuta 2016

TP#3: Ratsastus

Moikka!
(ja taas minä unohdin tehdä tämän postauksen torstaina...) Tänään puhutaan Hevosopistolla ratsastamiseen opiskelun ohella.


Ypäjä ei ole mikään 3vuoden ratsastusleiri, vaikka sellainen käsitys usealla on. Todellisuudessa ratsastusta on ainakin alussa vain 1krt/vko, jos sitäkään. Tottakai on sitten täysin eriasia, jos ottaa oman hevosen mukaan tai jos löytää Ypäjältä itselleen vuokra-/ylläpitohevosen. Moni varmaan ajattelee, että Ypäjällä pääosassa on ratsastaminen, mutta todellisuudessa ainakin meillä hevosenhoitajilla tallitöitä ja teorian opiskelua on paljonpaljon enemmän. Ratsastus on pieni osa täällä opiskelua. Opiskeluiden alussa ratsastustunneilla aloitetaan ihan perus asioiden kertailuilla, siirtymisiä siirtymisien perään, tehtävien mukaan voltit yms.. Ensimmäisellä ratsastustunnilla me ei saatu edes tehdä voltteja, ellei niin tehtävässä käsketty, opettaja katsoo hallintakykyä ja ratsastustaitoa ja jakaa ryhmiin, joissa sitten jatketaan.


Hyppäämään ollaan päästy muutaman kerran, korkeimmillaan 70-80cm ja sekin riippuu omasta tasosta. Koulutunneilla ympyröitä, voltteja, takaosa käännöksiä... Istuntaa kommentoidaan ja katsotaan paljon ja opettaja yrittää parhaansa mukaan antaa neuvoja sen korjaamiseen.
Hevoset vaihtuvat usein. Toki joskus sama hevonen jää ratsastettavaksi useamman tunnin ajaksi. Omasta mielestäni kaikki hevoset ovat ihan kivoja, tai ei ainakaan sellaista 'ihan järkyttävää', jolla en olisi tykännyt mennä ollenkaan, ei ole löytynyt.


Suuntautumisten myötä ratsastus joko lisääntyy tai vähentyy. Remppalaisilla ja hhp:n porukalla on ratsastusta lähes joka päivä, mutta esimerkiksi kengitys tai kasvatuspuolella ei lähes ollenkaan.
Lisäksi Opiston alueella toimii ratsastuskoulu, joka toimii su-to ja sieltä saa varattua ratsastustunteja, mutta itse olen käynyt siellä tunnilla vain kerran.
Loppuun vielä kuvia minusta ja 5vuotiaasta Amista (Ampiir), jolla ratsastin ratsastuskouluaikojeni lopussa hyvinkin paljon...

-Emma

4 kommenttia:

 1. Mitä on remppalaiset ja onko sinulla siis melkein joka päivä ratsastusta, kun niin annoit käsittää?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Remppalaiset= ratsuhevosen peruskoulutukseen suuntautuneet
   ja minun tämänhetkinen ratsastusmäärä riippuu viikosta, mutta loman jälkeisellä viikolla esimerkiksi on joka päivä toisin kun taas talliviikolla olisi ollut vain yksi ratsastuskerta(: Toki on sitten mahdollisuuksia itsenäiseen maastoiluun yms.

   Poista
 2. Ihana postaus, hienoja kuvia ja kirjoitat kivalla tyylillä! Liityin lukijaks :)

  - Mimmi / Elämäni valttikortti

  VastaaPoista