tiistai 30. elokuuta 2016

Heippa Opisto!

Moikka!

Tänään oli viimeinen koulupäivä ennen tätä reilun viikon mittaista lomaa, on vaikea käsittää etten lomankaan jälkeen palaa Opistolle puoleen vuoteen! Työssäoppimisemme alkaa 12.9. ja loppuu sitten ensi vuoden puolella helmikuussa. Koska työssäoppimme kestää niin kauan, jouduimme tyhjentämään asuntolamme muiden majoitustilaksi, sen näkee sitten ensi keväänä mihin meidän luokka menee asumaan, jos Rentukka onkin käytössä...


Sen kyllä tiedän, että kun Opistolle palaan niin tavaramäärä on paaaaljon pienempi!
Jotta tähän postaukseen saadaan jotain mielenkiintoista hypätään maanantai aamuun:

Maanantaina meillä oli siis kouluratsastusnäyttö: C-merkin kouluohjelma, jonka näet klikkaamalla tästä. Niinkuin jo aikaisemmin postauksessa puhuin hevosena minulla oli siis Vici (r.Da Vinci SWE). Viime viikon maanantaina (22.8?) meillä oli radan läpikäynti, jolloin tavallaan kävimme läpi näyttötilanteen, joten palataampa aluksi siihen: Verryttely aikaa oli silloinkin n.30min ja Vici toimi koko verryttelyn ajan loistavasti! Raippaa kun ei radalla saanut käyttää, niin pelkäsin, että Vici jää hitaaksi, mutta toisin kävi... Radalla Vici otti ilon irti ja päätti rikkoa laukalle vähän väliä, jonka vuoksi stressasin näyttöä todella paljon.


Näyttö: Aamu alkoi kouluradan rakennuksella, jonka jälkeen siirryttiin talliin laittamaan hevosia. Sykeröt, pintelit ja valkoinen huopa jne.. Vicistä tuli oikein hieno, vaikkakin sykeröt olivat hieman epäonnistuneet. Verkassa jätin suosiolla  raipan ihan alussa pois, että sain Vicin kunnolla eteen. Verkka meni hyvin ja sitten koitti se itse paniikin hetki, kun piti astella kouluaitojen sisälle. Radalla tiet onnistuivat melko hyvin ja siirtymisetkin askellajista toiseen tuli silloin kun piti, eikä laukkailtu missä Viciä huvitti. Rata meni kokonaisuudessaan hyvin ja olen tyytyväinen, vaikka parannettavaa olisi toki ollut. 


Estenäyttö: Rata 1
Meillä oli viimeviikolla myös estenäytön läpikäynti ja sieltä jäi oikeastaan todella hyvä fiilis ja sen vuoksi esteet ei juurikaan stressanut! Esteratsastajana tosin tämä näyttö oli muutenkin mieluisempi. Verkassa Vici tuntui tahmealta ja kulki hieman pitkänä, mutta kun päästiin hyppäämään verryttelyhyppyjä fiilis oli eri. Ensimmäiset verkkahypyt meni sujuvasti ja Vici tuntui selästäkäsin oikein hyvältä. Viimeisenä verryttelyesteenä hypättiin okseri ja hypyn jälkeen Vici sitten päätti ottaa kaiken ilon irti ja pappa päätti vetää vauhtivaihteen päälle ja kokeilla, että mites minä oikein pysyn kyydissä mukana. Tästä kuitenkin pelkällä hengästymisellä selvittiin ja pääsin miltein suoraan aloittamaan radan. Radalla oli mm. maapuomeja, 7 estettä, 10 hyppyä ja siirtymistehtäviä. Vici yllätti minut täysin ja selvittiin oikein siististi, ilman spurtteja 'maaliin' saakka. Erittäin tyytyväisenä poistuin maneesista hyvän palautteen saattelemana! Olin niin ylpeä Vicistä ja yllätin ehkä omalla tavalla itsenikin kun istunnastani ei huomauteltu, vaikka yleensä esteillä siitä sanottavaa on.

Molemmista näytöistä tuli hyväksytty, tarkempia arvioita ei vielä tiedetä.
Haikeana jätin Vicin karsinaan, olisin niin kovin halunnut jatkaa treenaamista pidemmänkin aikaa. Mutta ensi vuonna sitten toivottavasti!

Nyt suuntaan pikkuhiljaa kohti Saloa ja työssäopin alkua, kuulumisia kuulette kyllä ja jos jonkinlaisia toiveita työssäoppipostauksiin liittyen on niin kommenttia vaan!

-Emma

8 kommenttia:

  1. Onnea hyvin suoritetuista näytöistä. Olisi kiva lukea myös, Topista. :)

    VastaaPoista
  2. Voisitko kirjoittaa vaikkapa jostakin päivästä työssäopissa My Day -postauksen kuvien kera tai miten vaan haluat? Ja kirjoittaisitko myös mitä työssäoppiin kuuluu, millaisia päiviä siellä on yms?
    Onnea työssäoppiin, ja onnea myös hyvin menneistä näytöistä! Oli kiva postaus :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. hyviä ideoita!Jos vaan saan kuvausluvan top-paikalla niin voin toteuttaa molemmat.. Kiitos paljon!(:

      Poista
  3. Moi, luin aikaisemmin kirjoittamasi postauksen ypäjän hyvistä ja huonoista puolista ja kerroit siinä huonona puolena "draamasta".
    "Opisto on täynnä turhaa draamaa. Juttuja vääristellään, pahaa puhutaan ja pienistäkin asioista saadaan muodostettua isoja ongelmia. Kaikki eivät sitäkään kestä, eikä todellakaan tarvitse. Opistolla selviää helpoiten, jos vain jättää draaman omaan arvoonsa ja keskittyy opiskeluihin ja omiin asioihinsa."
    Kertoisitko tästä lisää? Miksi opistolla on tuollaista, miksi siihen ei puututa? Kuka tuollaista kestää? Kuka haluaisi tulla opiskelemaan opistolle, jos siellä on tuollaista?
    Haluaisin todellakin kuulla lisää meiningistä ja "selviytymis"-vinkkejäkin ottaisin mielellään vastaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka, Opistolla draamaa on ihan samallatavalla kuin muuallakin, jotenkin se vain tulee esiin helpommin ja toki se kun asutaan saman katon alla vaikuttaa myös. Kyllä siihen puututaan, jos siitä haluaa numeron tehdä, helpommin asiat selviää ihan keskenään puhumalla. Kaiken kestää hyvin, jos on oikea asenne!

      Poista
  4. Haaveilen siis (tai empä tiedä haaveilenko enää, sen verran olen negatiivista palautetta ypäjästä moniltakin kuullut...) hevostenhoitajaksi opiskeljusta, mahdollisesti suuntautuen ratsuhevosen peruskoulutukseen. Kuinka vaikeaa ypäjälle on yleisesti päästä opiskelemaan? Tai millä perusteella opiskelijat sinne valitaan? Entäs tuo ratsuhevosen peruskoulutukseen suuntautuminen, onko vaikeaa päästä ja miten opiskelijat valitaan? Kuinka kokenut ratsastaja on oltava?

    Ja vielä sellainen kysymys että mitenköhän porukka ypäjällä suhtautuu siihen, jos on erilainen kuin muut tai ajattelee/haluaa tehdä asioita eri tavalla kuin muut? Saako siellä ylipäätään tehdä asioita omalla tavallaan ja onko siellä tilaa erilaisille mielipiteille ja ajatuksille? Entä jos tuntee itsensä ulkopuoliseksi siellä?
    Pohdin, että onko hevosalan koulut, ainakaan ypäjä, kuitenkaan minua varten...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pääsy riippuu ihan omista taidoista ja todistuksesta, linjakin vaikuttaa... En oikeastaan osaa sanoa, että kuinka vaikeaa se on. Kokeilemalla se selviää! Rempalle eli ratsuhevosen peruskoulutus linja on suosituin ja sinne on vaikea päästä. Ratsastajan tulee hallita oma sekä hevosen meno.

      Riippuu porukasta... Kaikki on erilaisia, muista se! Opistolla ainakin tallissa on mennään Opiston tavoilla. Jos tuntee itsensä ulkopuoliseksi toki siitä voi puhua jonkun henkilökunnan jäsenen kanssa...

      Poista