tiistai 16. tammikuuta 2018

Mitä tapahtui valmistumisen jälkeen?

Moikka!

Viime kerrasta on aikaa, enkä sitten koskaan saanutkaan aikaiseksi valmistumisen jälkeistä postausta. Valmistumisen jälkeen päätin vain lomailla ja katsella, että mitä sitä alkaisi tekemään elämällään seuraavaksi. 
Nyt kuitenkin asiat ovat edenneet siihen pisteeseen, että olen palannut Ypäjälle, pääsin nimittäin opiskelemaan ratsastuksenohjaajaksi (KROI). Tämä koulutus kestää vain 10 kuukautta ja on tarkoitettu jatkokoulutukseksi jo aiemmin hevosenhoitajiksi kouluttautuneille tai hevosalalla olleille.
Opinnot alkoivat 10.1. ja nyt kun opintoja on kulunut viikon verran päätin kirjoittaa päivittely postauksen. Näihin ratsastuksenohjaaja opintoihin kuuluu melko paljon käytännönopiskelua, ratsastamme n.4 kertaa opetuksessa ja itsenäisesti sitten mahdollisuuksien mukaan. Lisäksi teemme tallia Hevosopiston 5-tallilla ja avustamme/opetamme Hevosopiston ratsastuskoululla. Nyt ensimmäisen viikon aikana olemme tutustuneet ratsastuskoulutoimintaan, tehneet tallia ja ratsastaneet. Kaikki opinnot ovat tähän mennessä sujuneet hyvin.

Meille jaettiin heti ensimmäisellä viikolla A-hevoset. Minä sain A-hevosekseni suomenhevos tamma Ypäjä Urmelin. Urmeli on ainakin viimeisen vuoden ollut vain karsinassa ja laitumella, sillä Urmeli varsoi viime kesänä toisen varsansa. Urmeli palasi takaisin ratsunhommiin vasta viime viikolla ja nyt meidän yhteistyö ja työskentely alkaa palauttelulla ja kevyellä liikunnalla, sillä vuoden lomailun jälkeen Urmelin kunto on laskenut ja lihaksiakaan ei paljoa ole. Urmelin kanssa yhteistyö on alkanut sujumaan ihan hyvin, Urmelilla on tapana olla hieman keveähkö takapäästään ja tykkää aina välillä innostua pukittelemaan ja pomppimaan omiaan. Urmeli on sellainen pieni karvainen superpallo, ainakin vielä toistaiseksi, mutta kyllä se on hyvin pysynyt muiden hevosten vauhdissa ja tehtävissä mukana. Saa nähdä mitä kaikkea saamme vielä tämän tamman kanssa aikaiseksi.


Nyt kun kerran ollaan Ypäjälle palailtu, niin eiköhän tämä blogikin jatka eloaan, tosin postauksia ei varmastikkaan ihan kauhean usein tule, sillä meillä päivät ovat pitkiä ja rankkoja. Päivittelen tänne kuitenkin kuulumisia aina kun vain mahdollista. Jos teiltä löytyy jotain kysyttävää esimerkiksi tämän uuden opintolinjan asioista niin kysymyksiä saa tottakai laittaa! ja postausaihe-ehdotuksiakin otan mielelläni vastaan. 

-Emma

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti