Moikka!
Viime postauksesta on vierähtänyt yli kuukausi ja tämä blogin hiljaisuus on johtunut ihan täysin siitä, että pitkien päivien jälkeen en ole saanut aikaiseksi mitään. Nyt kuitenkin käydään läpi vähän mitä on mahtunut tähän kuluneeseen kuukauteen.
Palasimme luokkalaisteni kanssa Ypäjälle 5.3. ja heti 6.päivä alkoi koulu. Ensimmäinen viikko meni pitkälti rutiineista kiinni saamiseen ja siihe opistoarkeen tottumiseen puolen vuoden 'loman' jälkeen.
Puolen vuoden aikana monet asiat ovat muuttuneet ja yksi suurimmista muutoksista on tallivuorot.
Ennenhän tallit suoritettiin viikoittain aina pääosin yhden luokan voimin, mutta nykyään talliviikot ovat muuttuneet tallivuoroiksi. Tallivuorot ainakin meidän luokan osalta tarkoittaa sitä, että normaalin koulun ohella tehdään aamu-/päivä-/iltatalleja. Koska tallissa on porukkaa muiltakin luokilta meidän luokalta on aina yksi henkilö/tallivuoro, eli jokainen tekee viikossa 1-2 tallivuoroa. (En nyt tiedä osasinko selittää oikein, mutta jos jotain kiinnostaa tarkemmin niin pistä ihmeessä kommentti niin yritän kertoa paremmin!)
Koska olemme tällä hetkellä koulun 'vanhimmat' hhp:t meille kuuluu normaalin koulussa+tallissa käynnin lisäksi myös ratsastuskoulu vuorot. Eli jos joku ei tiennyt Ypäjällä toimii ratsastuskoulu, jossa opiskeliat+tottakai henkilökunta pyörittävät iltatunteja, meidän hhp:iden tehtäviin kuuluu tenava- ja alkeiskursseilla avustaminen lähes joka ilta, mutta tämäkin tehdään aina 2hengen vuoroissa.
Pikkuhiljaa alkaa olemaan myös tähtäimessä loppuratsastusnäytöt, jonka takia olemme päässeet ratsastamaan lähes joka päivä! Saimme tietoon alustavat näyttöhevoset (mahdollisuus muutoksiin) sekä meidän ratsastettavat 2-tallin tammat.
2-tallin tammat eli luonnonvarakeskuksen (Luke) tammat ovat siis enemmän tai vähemmän puskaratsuja, osa raviuralla aikoinaan siipiään kokeilleita ja osa esimerkiksi siitostammoina toimineita. Tottakai tammojen joukosta löytyy niitä osaavia, jotka taitavat laukannostot, väistöt ja ties mitä, mutta osalle ravin löytäminen tai käsissä pysyminenkin on pienen työn takana. Osa tammoista on jo kovin iäkkäitäkin.
Minulle tammoista valikoitui Vanaja, viime vuonna varsonut, aikoinaan ratsukoulutuksen käynyt ja raviuraakin kokeillut 11-vuotias suomenhevonen. Vanajalta löytyisi vauhtia vaikka muille jakaa, mutta perusluonteeltaan tämä tamma on oikein kiltti, vaikka vauhti välillä yltyykin liian kovaksi. Alkuun emme päässeet ravaamaan edes ympyrää ongelmitta, mutta pikkuhiljaa olemme päässeet rentoutumaan ja ravaamaan pidempiäkin matkoja. Laukkaa emme vielä toistaiseksi kokeile, mutta sekin vielä jonain päivänä.
Näyttöhevoset puolestaan ovat ne joilla on enemmän merkitystä. Ratsastuksen loppunäytöissä pitäisi kyseisen hevosen kanssa pystyä suorittamaan esteillä Rata2 ja koulussa K.N Special.
Näyttöhevoseksi sain ihanan, jo ennestään tutun Omoran. Omora on jo 21-vuotias vanha mamma, mutta virtaa ja intoa löytyy. Varsinkin esteillä tämä tamma nauttii ja syttyy ihan eri tavalla! Omoralla olen mennyt nyt jokaisen tunnin siitä asti kun koululle palasin ja olen kyllä tykännyt ja uskon että tästä tulee vielä hyvä!
Onko teistä muuten joku tulossa Tampereen Hevosmessuille?
Kertokaa ihmeessä kommenteissa!
IHAN HULLUA!
Se on meinaan sellainen juttu, että minä ja muut luokkalaiseni esiinnytään molempina päivinä A-hallin ohjelmalavalla ja mahdollisesti osallistutaan muihinkin Hevosopiston juttuihin. JA erityisesti jos opiskelu Ypäjällä kiinnostaa niin kannattaa tulla kuuntelemaan meidän höpöttelyjä!
-Emma