tiistai 26. huhtikuuta 2016

Motivaatio pulasta nousuun

Moikka!

Taas kerran mä kirjoitan teille sekavan 'kuulumis'postauksen snapchat kuvien kera... Tuntuu etten nykyään muita teekkään, yritän saada jotain aiheita kasaan, mutta tekin saatte tietenkin ehdotella!

Viime postauksessa kerroin ensimmäisistä varsoista ja yksi päivä satuin kulkemaan ohi kun pikkuiset olivat pihalla.

Molemmat varsat olivat emiensä kanssa samassa tarhassa, mutta Jade ja Jaden varsa olivat vain nurkassa, kun Tellu niitä kokoajan hääti pois.


Lisäksi kävin piitkästä aikaa hoitamassa Heilan. Pikkuinen ei ihan viihtynyt pesarilla, mutta kyllä se paikallaankin pysyi. Heilallahan on laskettuaika 1.6., vaikkei tammalla paljoo mahaa olekkaan verrattuna joihinkin muihin Ypäjällä tiineenä oleviin tammoihin, mutta viime vuonnakin varsa (o.Ypäjä Menevä) oli todella pieni ja on kyllä edelleenkin. Innolla odotan että Heila varsoisi, saa nähdä onko Heila vielä minulla nimikkona silloin.

Ajattelin etten kirjoittaisi tästä aiheesta blogiin, mutta kirjoitanpa nyt kuitenkin. Viime aikoina koulu ei ihan ole napannut samalla tavalla kuin ennen. Stressaan paljon erilaisia asioita, joka on oikeastaan ainoa syy motipulaan. Työssäoppipaikka on yksi iso kysymysmerkki minulle ja olen ehkä hieman hukassa. En tiedä mille paikkakunnalle haluaisin ja vaikka tietäisinkin seuraava ongelma on se etten tiedä talleja sieltä. Tottakai tiedän Hämeenlinnan tallit, mutta yritän ainakin etsiä paikkaa muualta. Pidän Hämeenlinnaa ns. takaporttina, johon voi sitten turvautua kun muuta paikkaa työssäoppimiselle ei ole. Lisäksi minua stressaa hoitamattomat koulutyöt: koe ja tallipäivä, jotka pitäisi suorittaa vapaa-ajalla, kouluajan ulkopuolella. Mutta koska meillä on vapaa-aikaa kuitenkin suhteellisen vähän niin haluaisin pitää sen vapaa-ajan vapaa-aikana. Joku päivä joudun kuitenkin vapaapäiväni talliin uhraamaan, mutta ensin tarvitsisi löytää joku sopiva päivä.

Yksi asia mikä nosti minun motivaatio tasoani oli tämän päivän ratsastus.


Pääsin tutustumaan 12vuotiaaseen suomenhevos ruuna Ypäjä Trulliin. Trulli on ollut jonkinaikaa pois käytöstä ja sen kyllä huomasi hevosella ratsastaessa, mutta minusta se ei kokemusta huononna. Aiheena meillä oli istunnan kehitys ja tunti kesti vain 30min. Niinkin pienessä ajassa ehdin tykästyä Trulliin hurjan paljon. Kaikki sujui hyvin, eteenpäin pyrkimyksessä oli ehkä pieniä puutteita aika ajoin, mutta silti ihan super! Ehdottomasti tahdon tämän hevosen selkään useamminkin.
Onnistumisista, niinkuin tuosta ratsastustunnista saa uskomattoman paljon energiaa ja motivaatiota, ehkä sitten kun saan stressaavat asiat alta pois niin kaikki 'alkaa maistua taas paremmalta'.

Ei mulla muuta tällä kertaa, toivottavasti tykkäsitte!
-Emma

Onko teillä ollut koskaan samanlaista tilannetta?

4 kommenttia:

  1. Välillä mä mietin, kuinka te jaksatte opiskella siellä Ypäjällä.. :D Onko teillä silleen, että jos nimikko varsoo, onko se varsakin sitten ns. nimikkona?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kuule, niin minäkin mietin.. :D
      Varsat kuuluu kasvatuspuolen suuntautuneille, joten varsat ei ole nimikkohoitajien vastuulla sen kummemmin.

      Poista
  2. Voisiksä suositella Ypäjää opiskelupaikkana?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Opiskelu täällä vaatii ihmiseltä paljon, joten en välttämättä kaikille. Mutta kyllä silti suosittelen(:

      Poista