perjantai 5. elokuuta 2016

Vastaukset: Asuminen

Moikka!
Tässä teille toinen osa vastauksista! Jos haluatte viimeisen osan videona niin nyt sitä kommenttia kehiin! Rohkaistumiseen tarvitsen useammankin kuin vain muutaman kommentin, hehe.

Koska tämän postauksen aihe on asuminen, niin pitää varmaan pohjustaa ensin jonkin verran:
Minulla on siis asuntolapaikka Opistolla ja tulen hyvin toimeen asuntolalaisteni kanssa, mutta koska minulla on poikaystävä Ypäjältä niin vietän paljon aikaa hänen luonaan, joka tietenkin vaikuttaa jonkun verran vastauksiin!!

Millaiset majoitukset?
- Opistolla on useampia eri asuntoloita, rivitaloja (esim. Rentukka, jossa 4 asuntoa ja 1 asunto sisältää 4 huonetta eli tilaa on 8 ihmiselle), ns. omakoti taloja (esim. Lumme, jossa koko jakaa yhden keittiön jne., ja ainakin minun käsittääkseni Lumpeesta löytyy myös 1 hengen huone/-ita) ja muitakin löytyy. Majoitukset ovat riittävät, toki on asioita joita voisi korjata, mutta kyllä siellä hyvin pärjää.

Onko mitään sääntöjä nukkumaan menosta?
- Mitään sääntöä nukkumaan menosta ei ole, eikä kukaan tule painamaan sitä päätä tyynyyn sinun puolestasi vaan nukkumaan meno ajat ovat ihan itsestä kiinni, mutta hiljaisuus alkaa klo 22, että koko yötä ei voi rellestää oman mielensä mukaan.

Milloin yleensä menet nukkumaan koululla?
- Talliviikoilla pyrin nukkumaan ainakin sen 6-8h, vaikkakin se valvominen yleensä lähtee lapasesta kun tulee päivällä nukuttua suurin osa tauoista. Normaali viikoilla oikeastaan vasta siinä vaiheessa kun uni alkaa painaa silmiä kiinni...

Tuleeko sun asuntolalaiset hyvin toimeen yhdessä? (Onko mitään riitoja yms.)
- Aikalailla joo. Toki on paljon asioita mitkä sitten kärjistyy siihen, ettei jonkun kanssa sitä yhteisymmärystä löydy ja onhan se täysin ymmärrettävää.

Onko asuminen ilmaista viikonloppuisin?
-On. Ruokaa koulu ei tarjoa, jos ei ole töissä/opiskelemassa Opistolla.

Miten asunnot jaetaan? ja ketkä tulevat mihinkin asuntoloihin?
- Alkuun vaikuttaa luokan koko, tottakai. Ykköset pistetään yleensä kuitenkin samaan paikkaan, mutta sitten jos asuntoloita vaihdellaan niin suuntautumisten yms. mukaan. Kaikki pojat asuvat yhdessä asuntolassa, Koivussa.

Onko asuntoloissa riitoja?
-Riidoista voitte päätellä itse (tämä vertauskuva EI nyt kerro juuri Rentukasta) : Kuvitelkaa 8 suurimmaksi osaksi eri elämäntavoilla ja ajatusmaailmoilla varustettua tyttöä, ainoana täysin yhdistävänä tekijänä hevoset. Kuvitelkaa, että nämä tytöt isketään yhteen asuntoon, jossa vietetään aikaa jopa ympäri kuukauden katsellen samoja naamoja ja kun esim. talliviikoilla väsymys alkaa vetää voimia alas niin myös ne hermot kiristyvät ja kaiken järjen mukaan niitä riitojakin voi syntyä... Niitä erimielisyyksiä ja riitoja voi tulla ja tuleekin ihan jokaiselle, niinkuin normaaleissakin kaveri suhteissa, ei tämä Ypäjä siitä eroa milläänlailla!

Kerro Rentukan elämästä:
- Miten muut käyttäytyy? Pääosin hyvin ja itse tykkään Rentun porukasta, huippukavereita löytänyt!

-Onko huoneesi kämppiksesi kanssa kovinkin siisti? Kyllä useimmiten. Janita pitää oman puolensa hyvin siistinä ja omani nyt ei paljoa sotkeudu...

-Yleinen järjestys? Hmm... Ei se Rentukka aina mikään siistein asumus ole, mutta siivouksesta kuitenkin huolehditaan.

- Osallistutko paljon itse esim. siivouspäivinä? Jos itse olen ollut enemmän asuntolalla ja sotkenut  niin kyllä, mutta nykyään jos vain käyn tyyliin istumassa sängylläni niin en. Omat tiskini tiskaan, jos jotain olen käyttänyt.

-Arki? Aika vaikea kuvailla... Arki koostuu kuitenkin koulun käynnistä, taukojen viettämisestä kämpillä, musiikin soittamista, syömistä ja syömistä ja syömistä, päikkäreitä ja istuskelemista. Koulun jälkeen aika moni menee omien juttujensa pariin ratsastamaan, kylille tai johonkin muualle.

Vaihdatteko asuntolaa kesän jälkeen?
- Ei. Katsoo sitten mitä tapahtuu työssäopin jälkeen.

Saako ollenkaan omaa rauhaa/tilaa Ypäjällä asuessa?
- Saa. Omaan huoneeseen ovi kiinni, niin kyllä yleensä kaverit ymmärtää, että haluaa sitten olla yksin + oman peiton alle voi aina piilotua. Tottakai uloskin voi aina lähteä tuulettamaan ajatuksiaan.

Paljon opistolla asuminen maksaa?
- 50e avainpantti ja 50e huone, mutta rahat saa takaisin jos avain ei huku ja huone on siisti ja samassa kunnossa kuin luovuttaessa.

Voiko asuntolaan vaikuttaa? Voiko sitä vaihtaa, jos ei viihdy ollenkaan?
- Kai siihen jotenkin voi, jos on hyvä peruste esim. omaan huoneeseen yms. niin kyllä Opisto yrittää järjestää. Ja kai sitä asuntolaa vaihtaakkin saa, ainakin Rentussa moni vaihtanut keskenään. Toki oma asunto kylillä on aina vaihtoehto.

Kiitos kysymyksistä!
-Emma

11 kommenttia:

  1. Ehdottomasti video! Kyllä sä uskallat!
    Itse oon menossa Ypäjälle, viikko enää odotusta... Voin sanoa että sitten pääsen unelmaani! Onko sulla mitään vinkkejä Ypäjällä aloittamiseen? Avaa vähän miten sun ekat viikot meni? Oliko ikävä kotiin vaikka taidatkin käydä useasti kotona?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voisin kirjoittaa tästä aiheesta vielä ennen kuin tulette Ypäjälle!!

      Poista
  2. Löysin sun blogin äsken, ja ehdottomasti lukuun! Nää kaks viimesintä postausta on ollu tosi hyviä, etenkin kun itekkin ypäjälle haaveilen :D
    Tee ihmeessä videopostaus!

    kauraturpienkanssa.blogspot.fi

    VastaaPoista
  3. Täytyykö huoltajan allekirjoittaa teidän kokeet kuten peruskoulussa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja vielä lisäystä tuohon aiempaan kommenttiin: Kuinka usein olette opistolla töissä tapahtumissa? Kuinka monta opiskelijaa sun luokalla on?

      Poista
    2. Ei tarvitse vanhempien allekirjotuksia ja kisoissa ollaan kesäsin aika usein ainakin me ollaa nyt oltu, mutta toki talvisinkin. Meiän luokalla on tällä hetkellä kai 20.

      Poista
  4. Onko teillä enää sitä Instagramia, @heppatytöt vai mikä olikaan? Ja videoa toivoisin!

    VastaaPoista