keskiviikko 10. elokuuta 2016

Vinkkejä uusille ykkösille!

Moikka!

Uudet ykköset aloittavat Opistolla tämän viikon sunnuntaina ja viime postaukseen sain kysymyksen postauksen aiheeseen liittyen. Jaan siis muutaman vinkin Opistolle tuleville tai tulevaisuudessa sinne haluaville.

Ensimmäisenä vinkkinä ja ehkä myös yhtenä tärkeimpänä: Pidä huoli vain omista asioistasi, muiden asioihin sotkeutumalla et saa aikaan mitään hyvää. Opisto on juuri sellainen paikka missä muista tai muiden mielipiteistä EI kannata välittää.

Keskity tunneilla olennaiseen. Itsekkään tähän en aina kykene, mutta edestäni olen sen löytänyt.

Tee läksyt tms. tehtävät ajallaan, ettei myöhemmälle kasaannu kauheaa listaa tekemättömiä tehtäviä, 

Tutustu rohkeasti luokkalaisiin ja muihin Opistolaisiin. Ennen kuin luokallasi alkaa muodostua ne tietyt porukat on helpompi tutustua ihmisiin ja jatkossa tulla toimeen.

Älä hanki turhia poissaoloja vaan ole motivoitunut!

Pakkaa vain tarpeellinen. Itselläni ainakin on niin paljon ylimääräistä tavaraa, että huhhuh. Muutama astia, ratsastus-/ajovarusteet(AJOLASIT!! opistolla viimeistää pakko hankkia), vaatteita, lakanat (oma petauspatja on hyvä ottaa, niin on kivempi nukkua), ruokaa ja koulutarvikkeet +kone tai kamera yms. Näillä pärjäät ainakin ensimmäiset viikot loistavasti!

Ole oma itsesi!

Kunnioita opettajia, sana kulkee opettajien välillä hyvin. Käyttäydy kunnolla!

Siinä nyt ainakin muutama vinkki teille!

Lisäksi minulta kysyttiin, että oliko minulla ikävä kotiin?
-Ei! Opistolta pääsee kuitenkin aika usein kotiin ja silloin kun opistolle pääsin niin koti-ikävä oli kaukana poissa!

Ensimmäiset viikot Opistolla:
Kaikki oli uutta ja jännää, paljon kaikkeen tutustumista ja ns. alkeiden opiskelua. Uusiin ihmisiin tutustumista ja kaveriporukoiden muodostumista. Ensimmäinen ratsastustunnilla oli super jännää ja samoin ajotunnilla! Ensimmäisillä viikoilla oppii jo paljon Opiston tavoille ja ensimmäinen talliviikko iskee todellisuuden pöytään. Vanhemmat opiskelijat ja kylänpojat tulevat juttelemaan ja tuijottelevat, mutta tottakai se on normaalia kun olette uusia kasvoja.

Ei muutakun kaikille tuleville opiskelijoille tervetuloa! ja ehkä me nähdään sitten sunnuntaina(:

-Emma

12 kommenttia:

  1. Itse aloitan nyt yo-pohjaisena, ja sun blogista on löytänyt kyllä tosi hyvin kaikkea oleellista opistoon liittyen, kiitos siitä!
    Minkä verran asuntolasta löytyy säilytystilaa keittiöstä (tai ylipäätään)? Tuntuu että vaikka yrittää karsia tavaran minimiin, niin rojua lähtee silti ihan liikaa mukaan kun on kauhaa ja kattilaa ja mitä vielä.. Kaikesta "ei-keittiötavarasta" puhumattakaan... :D

    VastaaPoista
  2. Kiva kuulla!:) Säilytystila riippuu asuntolasta mut suunnillee pari kolme hyllyä keittiössä, oma vaatekaappi ja työpöytä ainakin. Mä niin tiedän tunteen ku tuntuu et pitäs viel karsia mut ei osaa ottaa enää mitää pois:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja minä kun tulen täältä pohjoisesta niin tavaramäärä on todella iso... Kun ei viikonloppuina voi esim. sen hetken kamoja hakea.
      Sun blogi on iso apu Opistolle menossa!

      Poista
    2. On ihana kuulla että kirjoituksistani on teille apua!(: Kaukaa tuleminen ja tavaroiden miettiminen on varmasti hankalaa, vaikka itse tulen n.1h ajomatkan päästä niin oli minullakin miljoona kassia ja hirmuisesti tavaraa:D

      Poista
  3. Millaisia läksyjä teille tulee? Kuinka kauan niissä menee? Kuinka paljon saatte läksyjä keskimäärin päivässä? Teoriajaksolla siis.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Läksyksi tulee yleensä joko lukemista tai esim Classroom- sovellukseen jotain kysymyksiä tai laajempia tehtäviä. On ollut videon tekoa, ryhmätöitä ja esitelmiä... Läksyjen tekoon menee muutamasta minuutista tunteihin, riippuu todella paljon tehtävän laajuudesta ja kuinka paljon siihen itse panostaa. Joinain päivinä läksyä ei tule ollenkaan ja joinain päivinä sitten useampiakin tehtäviä. Useampiin tehtäviin annetaan kuitenkin useampi päivä tai joskus viikko aikaa.

      Poista
  4. Voiko viikonloppuisin tai muulloinkin kun on Opistolla saada liikuttaa jokin heppa esim. käyntilenkillä (ilmaiseksi)?
    Mitä teette koulupäivän jälkeen esim. kun olette tehneet läksyt? Tuleeko aika pitkäksi?
    Oletko ollut koskaan viikonloppuna Opistolla ihan muuten vaan (ei töiden takia)?
    Tosi hyviä vinkkejä, kiitos!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hevosia voi saada liikutettavaksi, mutta ykköset harvemmin saavat ellei ravihevosilla pääse ratsastamaan (niinkuin me esim. pääsimme muutaman kerran). Koulupäivien jälkeen olen vaan poikaystävän tai kavereiden kanssa yleensä enkä yleensä oikeastaan muuta. Aika harvemmin tulee pitkäksi. Olen ollut.

      Kiitos sinulle!(:

      Poista
  5. Entä saako nimikoilla ratsastaa luvan kanssa? Voisitko joskus tehdä kattavan postauksen nimikoista? Eli miten niitä hoidetaan, milloin niitä hoidetaan, kuinka kauan ne on pakollisia (vai onko ne pakollisia) yms.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. http://emma-heinonen.blogspot.fi/2016/03/tp5-nimikko.html?m=1 siinä postaus nimikoista(: Toivottavasti saat/löydät haluamasi tiedot!

      Poista
    2. Ai olitkin tehnyt jo postauksen nimikoista! En muistanutkaan vaikka olen seurannut blogiasi alusta asti. Mutta joo, juuri noita asioita mietin ja hyviä vastauksia tuli! Ei taida enää mikään mietityttää, paitsi toisin sanoen kaikki vaikka paljon olen löytänyt hyvää tekstiä sun blogista ja sen ulkopuolelta kun Ypäjälle lähtiessä kaikki on uutta. Harmi vaan että tällaisia hyviä ja perusaktiivisia Ypäjä-blogeja on hyvin vähän...

      Poista
    3. Hyvä jos sait vastaukset! ja joo itse silloin hakiessa mietin, että miksi kukaan ei voi kirjoittaa aktiivista Ypäjä-blogia, joten sen takia perustin sellaisen itse...

      Poista