maanantai 19. syyskuuta 2016

Ratsastelua työssäoppipaikalla

Moikka!

Ensimmäinen viikko työssäoppimassa on hurahtanut ohi ja viikonlopun vapaiden jälkeen palasin tänään maanantaina hyvin mielin töihin! Ajattelin hieman päivitellä mitä minun viikkoni täällä sisältää.

Jokainen aamu alkaa hevosten ulos viennistä. Heinät jaetaan tarhoihin ennen tarhausta, mutta yleensä työkaverini hoitaa jakamisen ennen kuin tulen. Tarhaamisen jälkeen siivotaan karsinat (ja tarhat jos niitä ei ole vielä siivottu), jonka jälkeen alkaa päivän vaihtelevat tehtävät.
Minun lisäkseni on nyt ainakin toistaiseksi kaksi muutakin harjoittelijaa, joten aamutalli sujuu nopeammin ja päivälle jää enemmän muuta touhuttavaa.
Kuvassa vas. Niksu oik. Tellu
Olen mm. pitänyt muutaman tunnin toiselle harjoitellijoista, jolla ei ole kauheasti aiempaa ratsastustaustaa.

 Lisäksi olen ratsastanut joka päivä ainakin yhden hevosen enemmän tai vähemmän itsenäisesti. Vasemmalla oiken ihana 7vuotias suomenhevonen Vappu, jolla ratsastamisesta tykkäsin kovasti! Keskellä astetta pienempi suomenpienhevos tamma Siru, joka toimii terapiahevosena, mutta yllätti kokoonsa nähden suuresti. Askeleet olivat kaukana ponin tepastuksesta ja tämä vekkuli poni oli aivan innoissaan! Oikealla Trotina, jolla olen pitänyt yhden tunnin ja itsekkin käväisin selässä ratsastamassa kaikki askellajit läpi. Trotina on sellainen 'pomminvarma alkajankuljetin' ja sen kyllä huomasi. 

Vasemmalla ja keskellä pällistelee 4vuotias Robin, joka varasti mun sydämmen. Robin muistuttaa paljon aiemmin blogissa esiintynyttä Amia Harvialasta. Olen ratsastanut Robinilla nyt kaksi kertaa. Ensimmäisellä kerralla tallinomistaja halusi katsoa, että miten Robin liikkuu laitumelta tulon jälkeen ja hyvinhän se meni, vähän kentän laidat kummitteli, mutta muuten. Tänään koitettiin hypätä pieniä ristikoita tallinomistajan johdolla. Oikein taitavasti hieman kolistellen mentiin yli esteiden. 

Oikealla omalaatuinen Liina, jonka käytös ja ratsastettavuus on täysin päivästä kiinni. Tänään päivä oli hyvä! Liina on hyvä terapiahevonen ja käynti ja ravi ovat mukava, mutta laukka pyörii ihan eri maailmoissa, ei siitä mitään tahtia erota ja tuntuu kuin takapuoli piirtäisi ympyrää satulaan.

 Tänään sain kolmanneksi ratsuksi Suskan, joka oli oikein miellyttävä ratsastaa vaikka vähän vauhtia löytyikin.

Trotinalle väsäämäni letti


Sellaista tällä kertaa..
-Emma

5 kommenttia:

  1. Mitä yleensä teet kun ratsastat itsenäisesti? :) kuulostaa kivalta toi työssäoppiminen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Perus alkuverkka (kaikki askellajit läpi), sen jälkeen yleensä ratsastan vähän hevosesta riippuen niin että saan hevosen taipumaan ja kuuntelemaan pohjetta, jos niin ei vielä ole... Alkuverkan jälkeen lyhyet käynnit jonka jälkeen työskentelen joka kaikissa askellajeissa esim kouluradan asioita tai sitten vain tiettyyn askellajiin kohdistuvia harjoituksia, jonka jälkeen loppu ravit ja käynnit.

      Poista
    2. Mutta yleensä väistöjä, ympyröitä, siirtymisiä, puomeja tai esim. vastalaukka pätkiä

      Poista
  2. Kuulostaa todella mukavalta paikalta! Saako kysyä että missäs päin Suomea/ minkä niminen paikka kyseessä? :)

    VastaaPoista