perjantai 12. helmikuuta 2016

TP #2: YHO +/- 2

Moikka!

Hiukan myöhässä, mutta kuitenkin tänään jatketaan Ypäjän Hevosopiston hyvistä ja huonoista puolista. Jos ensimmäinen osa meni sinulta ohi, klikkaa tästä. Tämän kertaisessa postauksessa käydään läpi enemmän asumiseen liittyviä asioita.

Plussat:
Ruoka: Opistolla on todella hyvä ja monipuolinen ruoka, joka päivä. Kouluaikoina ja talliviikoilla ruoka on ilmainen.

Itsenäisyys ja vapaus: Opistolla asuessa oppii elämään 'yksin'. Toki on ihan ihmisestä kiinni, että nauttiiko siitä itsenäisyydestä vai ei. Vanhemmat eivät välttämättä ole aina niin lähellä kun on tottunut. Itse kuitenkin pidän itsenäistymistä ja vapautta vain Opiston hyvänä puolena.

Rentous: Asuntola ja Opisto muutenkin on rento paikka, jos kaikki vain ovat sovussa. Asuntolalle on useimmiten kiva tulla ja pitkien päivien jälkeen asuntolalle pääseminen on melkeinpä parasta! Asuntola elämä on muutenkin todella rentoa, eikä ainakaan minun mielestäni säännöt ole liian tiukkoja.


Tekeminen: Täällä ei tekeminen lopu. Kaikki tämäkin on omasta aloitteellisuudesta kiinni. Paljon tapahtumia, hevosia, opittavaa ja nähtävää.

Kaverit: Ypäjällä tutustuu täysin uusiin ihmisiin ja saa paljon uusia kavereita. Itse ainakin olen tutustunut ihan mielettömiin ihmisiin ja viettänyt heidän kanssaan tässä ajassa jo aivan mahtavia hetkiä. Kaverit tekevät opiskelusta miellyttävämpää ja hauskempaa.


Miinukset:
Välimatka kotiin: Itseäni tämä asia ei haittaa, mutta monet kaverini kärsivät usein koti-ikävästä. Joillakin kotiin lähteminen esimerkiksi vapaa viikonloppuina ei ole edes mahdollista, juurikin pitkän välimatkan vuoksi.

Draama: Opisto on täynnä turhaa draamaa. Juttuja vääristellään, pahaa puhutaan ja pienistäkin asioista saadaan muodostettua isoja ongelmia. Kaikki eivät sitäkään kestä, eikä todellakaan tarvitse. Opistolla selviää helpoiten, jos vain jättää draaman omaan arvoonsa ja keskittyy opiskeluihin ja omiin asioihinsa.


Yksin oleminen: Uskoakseni kaikilla on joskus hetkiä kun kaipaa vaan omaa rauhaa ja hiljaisuutta. Asuntolalla oman rauhan saaminen ei ole yksinkertaista, eikä sitä voi toisilta sen kummemmin vaatiakkaan (ellei ole hiljaisuus). Asuntolalla kouluaikana on melkeinpä aina joku. Jos haluaa olla yksin niin ulkona on siihen parempi mahdollisuus, tai sitten musiikit korville ja omaan huoneeseen.

Raha: Yksin asuessa rahaa kuluu, paljon. Toki jos selviää 3 aterialla, jotka Opisto tarjoaa, eikä muita kuluja kuin ruoka ole niin selviää helposti käyttämättä melkein yhtää rahaa. Itselläni kuluu rahaa vaihtelevasti, mutta ainakin meidän asuntolalaisilla ruokaan (tai herkkuhin) menee rahaa.
 
Yhdessä asumisen vaikeudet:  Tottakai kun (meidän tapauksessa) 7-8 toisilleen miltein toisilleen tuntematonta tyttöä muuttavat saman katon alle asumaan ongelmilta ei voi välttyä. Jokaisella on erilaiset taustat ja tottumukset asumisen suhteen. Joku tykkää siitä että paikat kiiltää eikä missään ole roskaa, toisille se taas on lähes yhden tekevää. Toiset taas tykkäävät hiljaisuudesta ja toiset voisivat popittaa musiikkia täysillä yötä päivää. Ainakin meidän kämpässä kaikissa asumiseen liittyvissä asioissa joustetaan tai ainakin pyritään joustamaan huomioiden kaikkien mielipiteet.

-Emma

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti