torstai 31. maaliskuuta 2016

Hevosopistolla opiskelusta


Moikka!
Meillä täällä Ypäjällä on tottakai erilaisia aineita kuin esimerkiksi lukiossa. Käytäntöä on paljon, mutta teoriantunneilta ei säästytä. 
Käytäntöä on muunmuassa:
 Tekniikka ja urheilualueet, jonka tunneilla pääsee opettelemaan ajamaan esim. traktorilla, korjaamaan aitoja ja käyttämään erilaisia työkaluja ja perehtymään miten esimerkiksi vesiautomaatti tai sähköaidoitus toimii.
  Hevosenhoitamisen/Nimikko tunneilla opettelimme siistimään, letittämään ja klippaamaan hevosen, joillain tunneilla pääsemme vain harjailemaan nimikoita.
Varsanopetus tunneilla ohjasajetaan, valjastetaan ja irtohypytetään pihatoissa asuvia varsoja.
  Ratsastus- sekä ajotunnit ovat myös osa opiskelua ja kaikki tämä alkaa ihan vain varustamisen opettelusta ja harjaamisesta.
Varustevalmistus, opetellaan tekemään ketjuriimunnaru ja riimu.
Kengitys, vaikkei kengitystä paljoa meillä ole, ellei sitten kyseiselle linjalle suuntaudu, opettelemme hevosen peruskengityksen niin käytännössä kuin teoriassakin.
 Talliviikot ovat yksi iso osa käytännön opiskelua, luokka jaetaan talleihin ja viikon verran huolehditaan tallejen teosta (hevosten ruokinta, tarhojen siivous, karsinoiden siivous, paikkojen siistinä pitäminen...). Kaikki talliviikkojen tehtävät opetellaan viimeistään ensimmäisen talliviikon aikana.


Kaikki käytäntö kuitenkin pohjautuu teoriaan. Ruokinta, anatomia ja fysiologia, terveydenhuolto, kasvatus, jalostus, varusteoppi...
Hevosiin liittyvien aineiden lisäksi meillä on äidinkieltä, englantia, matematiikkaa ja vaikka ja mitä. Esim. englanti on kuitenkin hevosenglantia ja äidinkielen tehtävät ovat hevosaiheisia.

Suuntautuessa lukujärjestyksiin ilmestyy linjasta riippuen erilaisia opintoja. Esimerkiksi minulla on nyt ollut ratsastuksen lisäksi maastotaito- ja ratsastuksenohjaus+äänenkäyttötunteja.

Kaikkien näiden mainitsemieni lisäksi on tietenkin paljonpaljon muuta, mutta tässä nyt muutamia mitä ihan ensimmäisenä tuli mieleen!
-Emma

4 kommenttia:

  1. Kuinka usein talliviikkoja on?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. 2-3 viikon välein, toki riippuu jos on jotain lomia/tapahtumia, jotka vaikuttaa välejen pituuteen...

      Poista
  2. Kuinka pitkä tarhausaika 4(?)-tallissa asuvilla yksityisillä hevosilla on?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aamuisin :7-9.30 on lyhyen vuoron pituus eli 2,5h.
      7-12 on pitkän eli 5h.
      Päivävuoro: 12.30/13-17.30

      Poista