perjantai 11. maaliskuuta 2016

Motihuippu ja mahtikuski

Moikka!
Nyt kun olen kunnolla palannut koulunpenkille, niin postausten tekeminen jää vähän vähemmälle. Viime viikon #TP postaus jäi nyt toistaiseksi viimeiseksi säännöllisesti tulevasta, kun löydän aikaa niin postauksia on tulossa mm. nimikosta ja kouluaineista...

Mutta tässä postauksessä käydään läpi kulunutta viikkoa, joka meni todella hyvin ja kouluun oli paljon motivaatiota, vaikka 'raskaita' päiviä olikin.

Tällä viikolla meidän luokalla oli pihattoviikkoa, joka tarkoittaa siis pihattovarsojen ohjasajamista yms. hoitoa. Meidän ohjasajettava oli 2vuotias o.Ypäjä Lassi. Lassi oli oikein fiksu ja mukava pikku mies. Lisäksi veimme 2015 vuoden varsat pihattoihin kasvamaan ja tutustutimme pihattoon. (Keskimmäisessä kuvassa aidan yli kurkkiva on Heilan varsa o.Ypäjä Menevä)

Tiistaina menimme englannin tunnilla seuraamaan Markus Scharmannin estevalmennusklinikkaa ja teimme siinä samalla englannintehtävää ratsastussanastosta, jota Markus valmentaessaan käytti. Koulupäivän jälkeen meninn korvaamaan iltatalliin ja koko iltatalli meni oikeastaan 5v o. Ypäjä Ilmarin pesemiseen ja sen jälkeen kuivaamiseen solariumissa. Oli jotenkin todella kiva päästä pitkästä aikaa talliin touhuamaan.

 Keskiviikkona pääsimme seuraamaan irtohypytystä ja rakentamaan irtohypytyskujaa. Keskiviikkonakin kävin tekemässä iltatallin, mutta normaalitallin sijaan siivosin vintiltä pilaantuneita heinäkasoja lantalavaan ja ajelimme tallimestarin kanssa traktorilla vähän väliä tyhjentelemään lavaa lantalaan.
Tänään, perjantaina, meillä oli aamupihatto, joka kuuluu pihattoviikkoon. Meidän luokka jaettiin ryhmiin ja jokaiselle ryhmälle jaettiin yksi päivä, jolloin pihattovuoro suoritettiin. Aamupihatossa vain jaetaan rehut ja tarkistetaan juomakupit. Lisäksi meillä oli tänään englannin koe, jota panikoin melko paljon, sillä sairaslomalla ollessani jäin aika useasta englannin tunnista paitsi, mutta ihan ok se kai meni.





Tällä viikolla pääsimme tekniikka ja urheilualueet- tunneilla ajamaan erilaisilla menopeleillä. Opettelin ajamaan Avantilla, traktorilla, jolla nosteltiin paaleja sekä peruuttamaan pienellä ja isolla traktorilla peräkärryn kera. Ja yllätyksekseni mikään ei ollut ylivoimaisen vaikeaa vaan oikeastaan kaikki sujui ja onnistui hyvin.

Sellainen viikko tällä kertaa. Tuosta irtohypytyksestä on mahdollisesti tulossa kuvapostaus, jos kiinnostusta on? ja oletko sinä koskaan ajanut traktorilla tmv.?

-Emma

6 kommenttia:

  1. Täti asuu miesystävänsä kanssa maalla, niin niillä tuli pienempänä ajeltua enemmänkin traktorilla. Mutta se on jo vähän haastavampaa, kun pitää nostella mm. paaleja tms, mutta kun se oppii niin on sekin ihan helppoa. :)

    Mua ainakin kiinnostaisi nähdä irtohypytyksestä kuvia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itsekin huomasin, että paalejen yms. käsittely oli huomattavasti vaikeampaa alussa, mutta loppujen lopuksi kävi sekin iha helpoksi!(:
      Enköhän mä irtohypytyksestäkin aikaiseksi postausta saa(;

      Poista
  2. En itse opistolla opiskele, mutta varoitan, että Tinakenkä saa kuonokopan pois kokoajan ja onnistuu näin syömään ruohoa ja kasveja kokoajan. Päästään Tinis ei koppaa saa, mutta se saa sen turpansa päälle, josta se tökkäisee kopan takaisin paikoilleen kun näkee ihmisiä. Todistettiin tämä tapahtuma joka päivä leirillä kun käveltiin :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, itse en ole ainakaan toistaiseksi kertaakaan huomannut, mutta hyvä tietää:D

      Poista
  3. Minäkin olen täälä kotona traktoria ajellu, mutta paaleja yms. ei ole tullut siirreltyä:).

    P.S. Kiva postaus:)

    VastaaPoista