perjantai 25. maaliskuuta 2016

TP#6: Nimikko

Moikka!

Nimikon hoidosta, minun nimikostani ja kyseisen tehtävän pakollisuudesta kysellään yleensä paljon ja itsekin kun Ypäjälle hakeuduin kyseistä asiaa pohdin.

Nimikko on siis hevonen, josta huolehdit tietyn ajan. Meillä täällä Ypäjällä hh- ja rok-linjalaisille nimikko on pakollinen, . Nimikkoa hoidetaan pakollinen n. puolen vuoden jakso, mahdollisuuksista hoitamisen jatkoon en sitten sen tarkemmin tiedä.
Nimikko voi olla Opiston opetushevonen, siitostamma, henkilökunnan käytössä oleva hevonen tai halutessasi jopa oma hevosesi. Ennen kuin nimikot jaetaan saa jokainen täyttää kyselyn ja esittää toiveensa millaisen/missä käytössä olevan hevosen haluaisi.

Nimikkohevosen hoitoon kuuluu päivittäiset hoitotoimenpiteet sekä varusteista, kengityksistä ja hevosen siistimisistä huolehtiminen. Lisäksi nimikolla saa, toki hevosesta riippuen, mahdollisesti ratsastaa tai ainakin käydä taluttamassa lähimaastoissa. Kaikista hoitotoimenpiteistä ja puuhailuista nimikon kanssa pidetään ns.päiväkirjaa toisin sanoen kaikki kirjoitetaan nimikkovihkoon.
Nimikkovihko on tavallaan todiste siitä, että sitä hevosta hoidetaan ja sieltä henkilökunta saa tietää mitä on tehty ja milloin.

Nimikkotarkastus on tietyin väliajoin. Tarkastuksessa joko kasvatussuuntautuneet opiskelijat tai esimerkiksi tallimestari arvioi miten hyvin hevonen on hoidettu. Hevonen esitetään, varusteet tarkastetaan, nimikkovihko luetaan ja mahdollisesti arvioitsija kyselee kysymyksiä liittyen hoitoon tai muihin hevosen asioihin. Nimikkotarkastuksesta annetaan kirjallinen palaute sekä numero/hylätty.


t. Ypäjä Heila eli minun nimikkoni. Heila on 6vuotiaaksi kääntynyt suomenhevos tamma, jonka odotetaan varsovan 1.6. toisen varsansa. Meillä nimikkohevosenhoito päättyisi seuraavaan nimikkotarkastukseen, mutta koska minulla oli niin pitkä sairasloma jalan takia, en kyennyt hoitamaan Heilaa tai suorittamaan nimikkotarkastusta. Kun muiden nimikkohevostenhoito loppuu minä jatkan Heilan hoitoa jonkin aikaa, jotta saan suoritusmerkinnän kaikista tarkastuksista.
(pahoittelen tekstipainoitteisuutta)
-Emma

Tuliko sinulle mieleen jotain kysymyksiä?

6 kommenttia: